Вітаємо всіх запашних конвалій та мохнатопопкових джмелів, хто заглянув у нашу творчу статтю!
Не секрет, що ми обожнюємо смачно поїсти. Ну, чого тут приховувати, коли таємне стає явним на наших щоках і загальної пухнасті організму! Але готувати звичайні рецепти нам нудно. Ці макарони, биточки, голубці, на які йде сила-силенна часу, – це все точно не про нас.
Щоразу, коли мама запитує, що ми готуємо, мабуть, думає, що у нас тут кухня на мільйони. Але це зовсім негаразд. Навпаки, ми любимо заощаджувати! Ось, наприклад, вчимося готувати зефір. По суті, зефір — це просто яблучне пюре і цукор, і його собівартість значно нижча від магазинної. А смак – фантастика!
І тут ми натрапили на неймовірне — букети із зефіру! Ви ж знаєте, як ми любимо букети з їжі: солодощі на Новий рік, ковбаски для чоловіків на 23-те! Хлібом нас не годуй, а смачненьким годуй! 😊
Тож ми швиденько нагуглили рецепт і вирішили спробувати зробити такі квіти! Чесно зізнаємось, ми просто повторили рецепт з інтернету. І ті, хто зараз подавилися на слові “просто”, мають рацію! Скільки разів такі рецепти виявлялися неймовірно складними і зовсім не здійсненними через величезну кількість нюансів, які вилазять звідки завгодно.
Рецепт зефірних квітів
Отже, інгредієнти:
- 155 гр цукру
- 135 г пюре яблук без цукру
- Один білок яйця категорії с0
- 4 грам агар-агар
- 40г звичайної води
З допоміжних інструментів нам потрібні:
- Барвники для квітів
- Два-три кондитерські мішки (два якщо квіти будуть одного кольору і три якщо різних)
- Ножиці
- Склянка
- Пергамент
Сам процес, якщо слідувати йому, як сказано в інструкціях, нескладний. Для початку необхідно приготувати зефірну масу.
Це робиться так:
1. Змішуємо воду та пюре. Додаємо агар-агар, все ретельно перемішуємо лопаткою
2. Додаємо 155 г цукру, перемішуємо і на середньому вогні починаємо варити. По ідеї сироп повинен досягти температури 104-106°
3. Поки вариться, ми дуже швидко – взагалі не відволікаючись ні на що – починаємо збивати наш єдиний білок
Білок збиваємо до піни і вводимо туди частинами маленьку порцію цукру. Вважається збитим, якщо крем можна підняти на віночку.
4. Гарячий сироп додаємо тонким цівком до білкового крему і дуже швидко і інтенсивно збиваємо
5. В результаті у вас має вийти повітряна, але в той же час досить щільна маса зефіру. Перевірити її готовність також можна, піднімаючи масу на віночку.
Тепер потрібно діяти дуже швидко, щоб зефірна маса не встигла охолонути та втратити свої еластичні властивості. У відео посилання на яке я залишу, говорилося про те, що кондитерські мішки можна зберігати в прогрітій духовці. Але ми так не робили.
Тепер масу потрібно розділити на кілька частин: зрозуміти скільки вам потрібно для листочків (трохи трохи) та для квітів. Масу для листочків відсаджуємо в окремий пакет, попередньо забарвивши її в потрібний нам колір. Щоб у нас вийшли двокольорові листочки в сам пакет перед тим, як перекладати туди масу, капаємо кілька крапель барвника іншого кольору – наприклад, темно-зеленого. Масу, що залишилася, ви можете фарбувати або не фарбувати – і тоді вас будуть просто білі квіти-вже залежить від вашої фантазії.
Ми робили хризантеми та трояндочки. І насправді для цих квітів навіть насадки ніякі не потрібні кондитерські, можна просто відрізати мішечок півколом, а для трояндочки гострим куточком. Але в нас були насадки, тому ми їх використали.
Розрізаємо пергамент на невеликі квадрати, на склянку крапельку маси давимо, шмякаємо пергамент і пішли ваяти квіти!
Спочатку робимо гірку:
До неї ліпимо пелюстки серединки:
І ще:
І ще! Насправді, потрібно було робити гірку ще вище, квіти вийшли невеликі) Але робимо знижку – ми взагалі вперше! Хоба та хризантема – півонія готова. Вийшло!
Тепер робимо зелень – просто видавлюємо трохи з пакета:
Вийшло непогано, ми зрозуміли, що краще мати насадку і для листків, отже, треба купити другий комплект кріплень. Вийшла ціла дошка квітів: