Інструкція з приготування зефіру
1. Приготування сиропу
У сотейник помістіть усі інгредієнти, зазначені в розділі “сироп”, і трохи перемішайте до утворення однорідної густої маси. Нагрівайте на середньому вогні, періодично помішуючи, поки температура не досягне 106°C (приблизно 4 хвилини). Сироп повинен мати густу, желеподібну текстуру. Уникайте переварювання, щоб не ускладнити подальше з’єднання з білковою масою.
2. Взбивання білків
Поки сироп нагрівається, почніть працювати з білковою масою. З’єднайте білки з лимонною кислотою і збивайте міксером до отримання густої піни. Поступово, маленькими порціями, додавайте цукор у шість прийомів. Ваша маса повинна збільшитися в обсязі в 4-5 разів.
3. Синхронізація процесів
Важливо виконувати обидва процеси одночасно для досягнення оптимальної текстури зефіру, хоча це може вимагати практики. Якщо вам важко поєднати ці етапи, спочатку приготуйте сироп, потім відставте його від вогню. Коли білкова маса буде майже готова, знову нагрійте сироп і тонкою цівкою вливайте його в білкову масу, намагаючись не потрапити на вінчики міксера.
4. Охайність під час роботи
Будьте уважні при додаванні сиропу: вливайте його по стінці чаші міксера, щоб уникнути потрапляння на вінчики.
5. Завершальне взбивання
Після того як весь сироп буде додано до білкової маси, збивайте на максимальних обертах ще 2-3 хвилини. Готова зефірна маса повинна ще більше збільшитися в обсязі і стати пишною. Тепер дійте швидко!
6. Формування зефіру
Швидко перекладіть масу в підготовлений кондитерський мішок з обраною насадкою і відсаджуйте зефір на заздалегідь підготовлену поверхню (металевий лист або деко, обов’язково вкриті пергаментом). Зефір можна фарбувати сухими або гелевими барвниками; підготуйте їх заздалегідь і швидко вмішайте в масу.
7. Витримка та завершення
Після формування зефіру залиште його для повного дозрівання на 12 годин. Після цього поверхня покриється тонкою цукровою скоринкою і не буде липнути до рук. Обов’язково обсипте готовий зефір цукровою пудрою. Тепер ви можете насолоджуватися ним або зберігати у контейнері з кришкою до моменту вживання!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Квіти | 8-10 шт. |
Сироп | |
Цукор | 200 г |
Глюкозний сироп | 30 г |
Вода | 60 г |
Яблуневе пюре | 200 г |
Агар-агар (900 бл.) | 6 г |
Взбивальна маса | |
Цукор | 65 г |
Білок яєчний | 65 г |
Лимонна кислота (щіпка) | 0,5 г |
Обсипка | |
Цукрова пудра | 50 г |
Чудовий рецепт. Дякую!