Природа особисто подбала про те, щоб в одній ікринці в концентрованому вигляді були всі необхідні речовини для гарного здоров’я. Тому кілька таких ікринок здатні принести користь і вашому організму.
Складно переоцінити користь ікри сімейства риб лососевих, вона благотворно впливає на весь організм, незалежно від віку (єдиний виняток, малюки до трьох років, які можуть ще не засвоїти цей продукт).
Давайте детально розберемося: чим червона ікра так нам необхідна
- Підвищує імунітет;
- Профілактика атеросклерозу;
- Покращує кровообіг;
- Позитивно впливає на зір;
- Приносить користь серцево-судинній системі;
- Корисна для кісток, кісткової системи;
- Нейтралізує шкідливий холестерин;
- Відновлює сили та енергію.
Це приблизний список найголовніших переваг червоної ікри. І щоб отримати всю цю користь, достатньо з’їдати зовсім трохи.
Ця користь забезпечується вітамінами, мінералами, які входять до складу лососевої ікри.
Червона ікра – багате джерело різноманітних вітамінів, мінералів та інших корисних сполук
Ось як виглядає її вражаючий поживний профіль, який сприяє загальному гарному самопочуттю.
- Омега-3 жирні кислоти. Червона ікра – чудове джерело омега-3 жирних кислот, особливо EPA і DHA, які необхідні для роботи мозку, здоров’я серця і зменшення запалення.
- Вітамін D. Цей жиророзчинний вітамін, якого часто бракує в сучасному раціоні, удосталь міститься в червоній ікрі, підтримуючи здоров’я кісток, імунну функцію і потенційну профілактику раку.
- Вітамін B12. Вітамін B12 у високій концентрації міститься в червоній ікрі та відіграє важливу роль в утворенні червоних кров’яних тілець, виробництві енергії та неврологічній функції.
- Селен. Як потужний антиоксидант, селен відіграє важливу роль у здоров’ї щитоподібної залози, імунній функції та профілактиці раку. Червона ікра – багате природне джерело цього мінералу.
- Залізо. Вміст заліза в червоній ікрі сприяє профілактиці анемії та підтримує здорове виробництво червоних кров’яних тілець.
- Білок. Червона ікра – напрочуд гарне джерело високоякісного білка, необхідного для росту, відновлення м’язів і загального функціонування організму.
З таким вражаючим набором поживних речовин не дивно, що червона ікра вважається суперфудом, що пропонує безліч потенційних переваг для здоров’я.
Виникає запитання: якщо ікра мало не панацея від усіх хвороб, чому ніхто цим не користується, чому її офіційно не призначають лікарі?
По-перше, вона не панацея. Червона ікра відіграє найважливішу роль для правильної роботи різних систем організму людини, її вживають для запобігання і профілактики різних хвороб, але вона не замінить ліки у важкому випадку. Щоб ікра принесла користь, її треба вживати регулярно. Особливо корисна ікра для жінок, які стежать за собою. Так би мовити для леді з сучасними беретами з модних салонів.
По-друге, лікарі рекомендують вживання продукту багатьом людям, питання, чи всі ходять регулярно до лікарів і радяться. Багато людей самостійно роблять правильний вибір, включаючи ікру у свій раціон без чиїхось рекомендацій.
Є всього кілька варіантів, коли ікра може завдати шкоди, і вони пов’язані з індивідуальними особливостями кожного організму:
- Алергія на ікру (яка може бути спричинена занадто частим вживанням);
- Велика кількість солі, що міститься в ікрі, може затримати рідину в організмі;
- Неякісна ікра, обрана неправильно, теж може завдати шкоди. Цьому пункту приділяйте особливу увагу.
Червона ікра – це один із небагатьох натуральних продуктів, який позитивно впливає на організм загалом. Відомо, що вона популярна в церковних спільнотах. Включивши її в раціон свій і своїх рідних, ви захищаєтеся від багатьох хвороб. Попри те, що продукт – делікатес, і ціна не надто низька, ікра доступна, бо вживається в малій кількості.