Сучасна фуд-індустрія інтернаціональна та різноманітна. Середньостатистичного відвідувача супермаркетів уже нічим не здивуєш. Але якщо вам здається, що ви вже перепробували все, що тільки можна, то ні. Чи не вірите?
Пропонуємо невеликий список продуктів, про які ви, швидше за все, навіть не чули. Це екзотика, але найчастіше смачна та корисна. Спробувати справді потрібно. Особливо тим, хто любить експериментувати зі смаками.
Лонган
Можливо, ця назва ні про що не говорить. Але в Південно-Східній Азії цей фрукт дуже популярний і культивується з давніх-давен. Зовні він схожий на круглий горішок, але шкірка тонка і легко видаляється. Усередині – желеподібна м’якоть, що чимось нагадує виноградну, з кісточкою посередині.
На смак лонган солодкий, соковитий та ніжний. Щойно вловимий горіховий аромат все ж таки є. Гурмани можуть вловити нотки мускусу та меду.
Зацікавились? Свіжі плоди знайти дуже складно. Але для початку можна скуштувати консервований лонган. Він дорогий, але якщо на носі Чорна п’ятниця — є шанс купити незвичайний фрукт зі знижкою. Наважуйтесь!
Вустерширський соус
Як і соєвий вустерширський соус готується методом ферментування: витримується в бочках від двох років. При такому тривалому природному бродінні виходить продукт із пікантним кисло-солодким смаком та пряними нотками. Виробляється у Великій Британії з XIX століття. Оригінальний рецепт тримають у секреті, відомо лише, що у складі рідини є анчоуси, кілька сортів солодового оцту, екстракт тамаринду та інших інгредієнтів.
Вустерський трохи світліший за класичний соєвий, але його потрібно використовувати не як соус, а як приправу, причому він має особливість не перебивати смак оригінальної страви.
Снеки з норі
Любителям суші добре відомі ці японські їстівні водорості. Але ми пропонуємо спробувати пластівці норі. Якщо ви любитель похрумтіти, то обов’язково слід поекспериментувати і з цими снеками, тим більше вони зустрічаються з різними смаками: теріяки, кімчі, васабі.
До речі, використовувати пластівці можна і за непрямим призначенням: посипати ними піцу, пасту, рис, салати, додавати до перших страв.
Гриссіні
Товсті хрусткі олівці – це традиційна італійська випічка. Їх можна вживати як хліб або ароматну та смачну закуску. В Італії вони настільки популярні, що входять до меню і провінційних піцерій, і дорогих ресторанів.
Бустер Морінга
Чи пробували ви колись бустери? Навіть якщо відповідь буде ствердною, про напій з екстракту моринги ви навряд чи чули. Медики стверджують, що у ньому навіть є природний антибіотик. Цей енергетик можна вживати як напій (зазвичай до нього додають окріп або гаряче молоко) або приправу.