Четвер , 21 Листопада 2024

Казеїновий клей: виробництво та особливості

Казеїновий клей
Казеїновий клей.

Казеїновий клей, виробництво якого сьогодні стає дедалі популяризованішим, отримують шляхом розчинення казеїну – білка, отриманого з молока, у водному лужному розчиннику. Ступінь і тип лугу впливає на поведінку продукту. При склеюванні деревини казеїнові клеї, як правило, перевершують справжні тваринні клеї за вологостійкістю і характеристиками старіння. Казеїн також використовується для поліпшення адгезійних характеристик фарб і покриттів.

Якщо ви шукайте високоякісний клей казеїновий, виробник “Люкс-Х” може запропонувати чудові за співвідношенням ціни та якості продукти для оптового і роздрібного придбання. Тут виготовляють сучасний, надійний і безпечний казеїновий клей, виробництво якого здійснюється на сучасному обладнанні, що дає змогу гарантувати його бездоганну якість і формувати доступну цінову політику.

Все, що потрібно знати про казеїновий клей

Казеїн – це білок, що міститься в молоці, який століттями використовували як основну сполучну речовину в клеї. Через популярність синтетичних клеїв, деякий час цей вид став використовуватися значно рідше, але сьогодні його популяризація знову збільшується.

Здатність клею казеїнового протистояти волозі робить його популярним для деревообробки. Його використовують під час фарбування, щоб забезпечити лакофарбовому покриттю стійкість до вигорання, а також для того, щоб покриття міцніше прилипали до поверхонь.

За бажання ви можете зробити клей казеїновий самостійно зі знежиреного молока, яке нагрівається і змішується з іншими інгредієнтами, щоб відокремити сир, який потім перетворюється на клей.

Як зробити казеїновий клей своїми руками

Для виготовлення казеїнового клею в домашніх умовах вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 10 ст. л. скислого молока;
  • каструля середнього розміру;
  • 2 ст. л. білого оцту;
  • марля;
  • миска;
  • 1 ст. л. харчової соди.

Далі необхідно дотримуватися наведеної нижче інструкції.

Залийте 10 ст. л. скислого молока в каструлю середнього розміру. Не використовуйте інші види молока, крім знежиреного коров’ячого. Нагрійте знежирене молоко на середньому або низькому рівні вогню протягом трьох-п’яти хвилин. Не дозволяйте молоку досягати кипіння.

Додайте 2 ст. л. білого оцту до молока. Постійно помішуючи, дайте розчину оцту й молока залишатися на вогні, доки молоко не розділиться на сир, що є твердими шматочками, і сироватку у вигляді рідини. Щойно молоко згорнеться, зніміть каструлю з вогню.

Дайте суміші охолонути і вилийте її в шматок марлі. Стисніть марлю, поки вся рідина не буде видалена. Тримайте сир усередині марлі та позбудьтеся сироватки.

Добре промийте сир, щоб видалити сліди оцту. Насипте сир у миску і додайте 1 ст. харчової соди. Змішайте харчову соду і сир разом до утворення однорідної клейкої консистенції.

Наносити казеїновий клей можна на будь-які деревообробні або паперові вироби.

Відомий блогер. Публікую статті в різних інтернет-виданнях з 2007 року. Пишу на різні актуальні та цікаві теми. Експерт у сфері ведення блогів, інформаційних та новинних сайтів.
Залишити відповідь
Добавити рейтинг

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *