Нюанси купівлі ножів для кухні

нюансы покупки ножей для кухни
Ножі для кухні.

Ніж – невід’ємний атрибут на будь-якій кухні, адже без нього не обходиться приготування жодної страви. Маючи в арсеналі не один ніж, а відразу кілька різновидів цього інвентарю, вдасться значно полегшити процес приготування їжі, зробити його особливо приємним і комфортним.

Саме кухонний ніж слугує основним інструментом як домашнього кулінара, так і професійного шеф-кухаря. Важливо, щоб він мав зручне руків’я та був ідеально заточений, у такому разі столовий прилад немов би стане продовженням руки й допоможе філігранно обробити м’ясо, подрібнити зелень або нарізати хліб без крихт.

Успіхи на кухні безпосередньо залежать від вдалого вибору ножа. Що слід знати про особливості вибору кухонного начиння і де купити набір ножів у Києві, щоб не розчаруватися в придбанні?

Види кухонних ножів

Першим критерієм вибору слугує вид ножа. Залежно від призначення виробу виділяють такі різновиди:

  • Для хліба. Ключова особливість у хвилястому або зубчастому лезі, завдяки якому вдається з легкістю нарізати батони та інші хлібобулочні вироби.
  • Для риби. Має лезо із зубчиками, що спрощують процес оброблення риби.
  • Для ковбас і сирів. На ріжучій поверхні відсутні вигини, лезо – широке і рівне.
  • Ніж-топірець. Виріб із масивним лезом, що використовується для оброблення м’яса.

Крім цього, існує багато інших видів ножів, але найбільш затребуваними серед сучасних господинь є традиційні кухонні ножі, що мають широке лезо з гострим кінчиком. Можуть мати різну довжину, завдяки чому не важко підібрати оптимальний інструмент відповідно до особливостей продуктів.

Вибір матеріалу виготовлення

Визначившись із призначенням ножів, важливо врахувати матеріал, з якого вони виготовлені. У продажу представлено різноманіття як металевих ножів, що вже стали класикою, так і ультрамодні ножі з кераміки.

До основних переваг сталевих приладів належать:

  • Доступність. Завдяки податливості матеріалу до обробки і вивіреної технології виготовлення, набори металевих ножів вирізняються доступною вартістю, що не позначається на їхній якості.
  • Довговічність. Для металу характерна зносостійкість і тривалий термін експлуатації.
  • Універсальність. Сталеві ножі універсальні в застосуванні і можуть використовуватися для нарізки овочів і м’яса, а ще заморожених продуктів.
  • Невибагливість у догляді. Інструменти зі сталі не вимагають особливих умов експлуатації та зберігання.

Кераміка вирізняється стійкістю до іржі та механічних пошкоджень, вона не потребує заточування, на відміну від металевих виробів. Такі вироби мають малу вагу, що знижує навантаження на руки.

Де купити набори ножів

Сучасні виробники пропонують багато різних варіантів кухонних ножів, серед якого легко розгубитися. У каталозі інтернет-магазину i-posuda вдасться вибрати товари, якість яких перевірена часом. Уся продукція сертифікована.

Доставка замовлень здійснюється по території всієї України, завдяки власному складу в Харкові, її терміни скорочуються до 1-2 днів.

Відомий блогер. Публікую статті в різних інтернет-виданнях з 2007 року. Пишу на різні актуальні та цікаві теми. Експерт у сфері ведення блогів, інформаційних та новинних сайтів.
Один коментар
  1. Нож для кухни никогда не покупаю в магазинах. Заказываю в знакомого мастера который делает по моим пожеланиям. Служи долго и острый как лезвие.

Залишити відповідь
Добавити рейтинг

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *